ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σύντομα η δεύτερη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ: Σύντομα η δεύτερη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Νέα συνάντηση αναμένεται, σύντομα, μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Φαίνεται πως θα έχουμε δεύτερη σύνοδο σύντομα. Όπως ξέρετε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγραψε ένα υπέροχο γράμμα ρωτώντας με για το πότε θα συναντηθούμε. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο εργάζεται για να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τη Βόρεια Κορέα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά την πρώτη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνιο, στη Σιγκαπούρη είχαν σκαμπανεβάσματα.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ τον Αύγουστο, ακύρωσε το ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ, επικαλούμενος έλλειψη προόδου ως προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

2018 09 24T123006Z 1501585344 RC18BDF4BC00 RTRMADP 3 UN ASSEMBLY

(Στον ΟΗΕ ο Αμερικανός πρόεδρος) Πηγή: REUTERS/Caitlin Ochs

Ωστόσο, στο διάστημα αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχιζε να εκφράζει αισιοδοξία για τις διπλωματικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών ενώ επαλειμμένα εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς τον Κιμ και τη σχέση που δημιούργησαν.

Φτάνοντας στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, ο Τραμπ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος από πέρσι, όταν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΗΕ, δήλωνε πως θα καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα εάν απειλήσει τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους τους.

«Σήμερα ο κόσμος είναι διαφορετικός. Τότε ήταν μια επικίνδυνη περίοδος. Ένα χρόνο αργότερα ζούμε μια διαφορετική εποχή», είπε.

Με πληροφορίες από: Trump says second meeting with North Korea's Kim could be 'quite soon'

By Jeremy Diamond, Allie Malloy and Abby Phillip, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ