ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το κτήνος, η νέα υπερπολυτελής λιμουζίνα του Τραμπ

Αυτό είναι το κτήνος, η νέα υπερπολυτελής λιμουζίνα του Τραμπ
REUTERS

Την παρθενική του εμφάνιση έκανε την Κυριακή στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη το «Κτήνος», το νέο όχημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μια θωρακισμένη λιμουζίνα Cadilac.

Το υπερπολυτελές όχημα κατασκευάστηκε από τη General Motors Co., διαθέτει ελαστικά που δεν κλατάρουν, αλεξίσφαιρα τζάμια και αεροστεγή καμπίνα ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να είναι πλήρως προστατευμένος από χημικές και βιολογικές επιθέσεις. Υποστηρίζει επίσης προηγμένα συστήματα ασφαλείας και ηλεκτρονικά αντίμετρα υψηλής τεχνολογίας.

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, απεικονίζονται πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να γυαλίζουν το υπερπολυτελές όχημα.

Η πρώτη έκδοση του «Κτήνους» εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2009 λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα μάλιστα είχε πει χαριτολογώντας ότι το σασί της έχει μέγεθος δεξαμενής και ότι οι τεχνολογίες που υποστηρίζει είναι τόσο προηγμένες που θα μπορούσε να καλέσει από την καμπίνα του πυρηνικό υποβρύχιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ