Υπολογιστής ετών… 42 δουλεύει ακόμη και «έπιασε» 375.000 δολάρια σε δημοπρασία
Ένας υπολογιστής Apple-1 (το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 1976) πουλήθηκε αντί 375.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Το μηχάνημα είχε σχεδιαστεί από τον Στιβ Βόζνιακ, γνωστό και ως Βοζ, τον συνιδρυτή της Apple, ο οποίος σχετικά γρήγορα τα είχε «τσουγκρίσει» με τον Στιβ Τζομπς και είχε αποχωρήσει από την εταιρεία.
Ο υπολογιστής της δημοπρασίας -η τιμή του οποίου το 1976 ήταν 666,66 δολάρια- δουλεύει ακόμη και είναι ένα από τους λίγους λειτουργικούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το BBC. Ο αγοραστής είναι ένας ανώνυμος επιχειρηματίας, ο οποίος υπέβαλε την προσφορά του ηλεκτρονικά.
Εκτιμάται ότι οι Τζομπς και Βόζνιακ είχαν πουλήσει περίπου 200 Apple-1 σε σχεδόν ένα χρόνο, χάρη στη συμφωνία που είχαν κάνει με ένα τοπικό κατάστημα στο Πάλο 'Αλτο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με μια ανεπίσημη καταμέτρηση (όχι της Apple) έχουν απομείνει 79 από αυτά τα ιστορικά μηχανήματα.
Έως τις 30 Ιουνίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί
05:00
Σε εξέλιξη δύο νέα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ - Ποιους αφορά
04:00
Πλήρωμες e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως τις 26 Ιουνίου
03:00
Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τι πρέπει να περιλαμβάνει το «φαρμακείο αυτοκινήτου»
02:00