ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι λάτρεις του Σκραμπλ θα ενθουσιαστούν από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν

Γιατί οι λάτρεις του Σκραμπλ θα ενθουσιαστούν από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν
Pixabay

Εκατοντάδες νέες λέξεις θα προστεθούν στην αγγλική έκδοση του Σκραμπλ, δίνοντας στο παιχνίδι πιο σύγχρονη μορφή και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των παικτών του: να μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη… ok.

Η έκτη έκδοση του λεξικού του Σκραμπλ περιλαμβάνει 300 λέξεις παραπάνω. Ο επικεφαλής του λεξικού Merriam-Webster, τόνισε πως η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και απαιτεί συνεχείς αλλαγές.

«Το Επίσημο Λεξικό για Παίκτες Σκραμπλ εξελίσσεται ώστε να συμβαδίζει με την χρήση της αγγλικής γλώσσας σήμερα», είπε ο Peter Sokolowski.

Ο εκσυγχρονισμός του λεξικού του παιχνιδιού φαίνεται και από τις πρόσφατες αλλαγές που σημειώθηκαν με την προσθήκη, μεταξύ άλλων, των λέξεων: bitcoin και emoji. Παράλληλα, λέξεις που θεωρούνται «γερασμένες» έχουν αρχίσει να αποκλείονται από τη λίστα με τις επιτρεπόμενες προς χρήση.

«Προσθήκες, όπως αυτές, θα δώσουν μία νέα πνοή στις νύχτες παιχνιδιού, κάνοντας το ίδιο το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό», σημείωσε ο Jonathan Berkowitz, πρόεδρος της εταιρίας που έχει δημιουργήσει το Σκραμπλ.

Παρά τις αλλαγές, το παιχνίδι διατηρεί πάντα τους σημαντικούς κανόνες του. Δεν επιτρέπονται συντομεύσεις, λέξεις με κεφαλαία ή λέξεις με σημεία στίξης.

«Το Σκραμπλ δίνει το ‘’παρών’’ στις νύχτες παιχνιδιού εδώ και 70 χρόνια», σημείωσε ο Berkowitz, εκφράζοντας τη χαρά του που το Σκραμπλ εκσυγχρονίζεται και μπαίνει δυναμικά και στην καθημερινότητα αυτής της δεκαετίας.

Scrabble adds 300 words, including one we've all been waiting for: OK, by Spencer Parlier and Christina Zdanowicz, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ