Δοκιμαστική εκτόξευση ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου στην Αρκτική
Το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε για πρώτη φορά δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Onyx, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το σύστημα πυραυλικής άμυνας Bastion, που πρόσφατα κατασκευάσηκε στην Αρκτική.
Βίντεο από τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου δείχνει τον P-800 Onyx, που μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 3.186 χλμ/ώρα, να σηκώνεται κάθετα στον αέρα και έπειτα να έρχεται σε οριζόντια θέση πετώντας πάνω από τη θάλασσα με υποτιθέμενο στόχο ομάδα εχθρικών πλοίων.
Το σύστημα εκτόξευσης Bastion μπορεί να μεταφέρει δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Onyx. Παρά τον σχεδιασμό τους για να πλήττουν πλωτά μέσα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά επίγειων στόχων, σύμφωνα με το Russia Today.
Τα τρία πρώτα συστήματα Bastion παρελήφθησαν από τον ρωσικό στρατό το 2010 και έχουν χρησιμοποιηθεί σε μάχες στη Συρία.
Ο Τραμπ προειδοποιεί πριν τον απαγχονισμό του πρώτου διαδηλωτή στο Ιράν: «Θα λάβουμε σκληρά μέτρα αν το κάνετε»
07:54
Επιστήμονες παρακολουθούν με drones έναν θανατηφόρο ιό στην αναπνοή των φαλαινών
07:51
Κυβερνητικό «face control» καταγγέλλουν στο ΠΑΣΟΚ για τον διάλογο Μητσοτάκη με αγρότες: «Επικοινωνιακό σόου»
07:44
Ποιες χώρες έχουν τις καλύτερες συντάξεις: Η θέση της Ελλάδας - Πώς υπολογίζεται το ποσό
07:34