Δημοψήφισμα Σκόπια: Αντίστροφη μέτρηση – Σε ποιο ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, στο οποίο δύο εκατομμύρια πολίτες θα κληθούν να εγκρίνουν ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών.
Οι κάλπες να ανοίγουν το πρωί της Κυριακής ενώ το αποτέλεσμα θα μπορεί να θεωρείται έγκυρο μόνον αν το ποσοστό συμμετοχής φτάσει το 50%.
Τουλάχιστον 1.500 παρατηρητές της οργάνωσης MOST θα επιβλέπουν τη διαδικασία στο ένα τρίτο των εκλογικών κέντρων για τυχόν παρατυπίες.
Ήδη από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η εκστρατεία των κομμάτων ενώ μέχρι και το άνοιγμα της κάλπης, αύριο το πρωί, απαγορεύονται οι εκδηλώσεις ή οι πολιτικές αναφορές που σχετίζονται με το δημοψήφισμα.
Σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ καλεί τους πολίτες ο Ιβάνοφ
«Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων έχει ανοδικές τάσεις, όπως και η θετική τους ψήφος», αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής, Μίροσλαβ Ρισίνσκι σε τοπικό μέσο.
«Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και την Ελληνική Δημοκρατία;» είναι το ακριβές ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες της γειτονικής χώρας.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ σε διάγγελμά του κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μία «ιστορική επιλογή για το μέλλον της χώρας».
«Την Κυριακή καλείστε να λάβετε μία ιστορική απόφαση. Πρέπει να κάνετε την επιλογή σας. Δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ των κομμάτων. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον της αγαπημένης μας Μακεδονίας», σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό του μήνυμα
Αθήνα: Ανήλικος λήστευε υπαλλήλους πρατηρίων καυσίμων και μίνι μάρκετ υπό την απειλή μαχαιριού
20:46
Πρόεδρος ιρανικού κοινοβουλίου: Oι «απερίσκεπτες κινήσεις» του Τραμπ οδηγούν τις ΗΠΑ σε μία κόλαση
20:34
Απαγχονισμένος βρέθηκε 48χρονος στο σπίτι του στην Πάτρα
20:22
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Τρίτη στις 20:00» το χτύπημα στο Ιράν; - Αποζημίωση ζητά η Τεχεράνη για να ανοίξει το Ορμούζ
20:10