ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση για βοήθεια από την Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι

Έκκληση για βοήθεια από την Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι
PALANG MERAH INDONESIA/via REUTERS

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια απηύθυνε η κυβέρνηση της Ινδονησίας έπειτα τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Κελέβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 832 άνθρωποι.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο «μας εξουσιοδότησε να δεχθούμε επείγουσα διεθνή βοήθεια (...) για την αντιμετώπιση της καταστροφής», δήλωσε ο Τομ Λεμπόνγκ, κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για τις ξένες επενδύσεις. Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος θα αναλάβει τον συντονισμό συνεισφορών από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσφέρουν βοήθεια στην κυβέρνηση στην Τζακάρτα, που είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα καταστροφή.

Οι αρχές αποδύθηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε μια εσπευσμένη προσπάθεια να διανείμουν τρόφιμα, πόσιμο νερό, είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμό στην Κελέβη, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί κι άλλο, τρεις ημέρες μετά το πλήγμα που δέχθηκε το νησί από τον σεισμό των 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσε.

Την προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια εξέφρασαν ήδη οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, μεταξύ άλλων της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ