Έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση ο Κοέλιο
Ο απερχόμενος κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας ασφαλές προβάδισμα έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, χωρίς ωστόσο να κερδίζει την αυτοδυναμία.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 40,04% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 31,65%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 9,44% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 7,63%.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, δήλωσε χθες ότι ήταν έτοιμος να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
"Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση," είπε ο Πάσος Κοέλιο σε τηλεοπτικό μήνυμα, ενώ πρόσθεσε "Δεν επιτύχαμε πλειοψηφία στη βουλή".
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας τη Κυριακή μετά τις ενδείξεις των exit poll και καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων που έδωσαν το προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό.
ΕΛΤΑ: Ανανέωση του στόλου με 250 ηλεκτρικά δίκυκλα ελληνικής παραγωγής
14:02
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: F-22 Raptor και Stratotanker έστειλε ο Τραμπ στο Ισραήλ: «Αν σπείρεις τον άνεμο, θα θερίσεις θύελλες» προειδοποιεί το Ιράν
13:57
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν
13:51
Χαλκίδα: Διασωληνωμένος 14χρονος μετά από τροχαίο - Πήρε κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου των γονιών
13:49