Μάας: Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ιστορικής συμφωνίας Σκόπια - Αθήνα
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες στην πΓΔΜ ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι «πολλοί θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη συμμετοχή», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στα Σκόπια και στην Αθήνα, να εφαρμόσουν την «ιστορική» Συμφωνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μάας:
«Ακόμη και αν πολλοί θα επιθυμούσαν μια μεγαλύτερη συμμετοχή στην ψηφοφορία: χαίρομαι που η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι έκαναν χρήση του δημοκρατικού τους δικαιώματος ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας με την Ελλάδα. Θέλουν η χώρα τους να συνεχίσει τον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ "Μακεδόνων" και Ελλήνων, η οποία διαρκεί 27 χρόνια. Είναι καλό ότι η συμφωνία, μετά το συμβουλευτικό δημοψήφισμα, θα εξετασθεί τώρα στο μακεδονικό Κοινοβούλιο.
Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια και στην Αθήνα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ιστορικής συμφωνίας και να εφαρμόσουν τη συμφωνία. Ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και συμβάλλει στην σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων. Με αυτήν βγαίνει ένα αποφασιστικό εμπόδιο από τον δρόμο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Μάρω Κοντού: «Πάντα βαστάω μαχαίρι» λέει ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο Αττικόν
17:54
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το viral βίντεο του πρωθυπουργού με τις στιγμές αγωνίας ως... ραλίστας
17:45
ΥΠΕΞ: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας - Θερμά συλλυπητήρια για τα θύματα
17:40
Στα 5,33 ευρώ το κιλό η «επικήρυξη» του λαγοκέφαλου - Τα μέτρα στήριξης στους ψαράδες
17:31