ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων αυτή η φωτογραφία του Μακρόν

Γιατί έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων αυτή η φωτογραφία του Μακρόν
Twitter/@MLP_officiel

Στο επίκεντρο της κριτικής της επικεφαλής της ακροδεξίας στη ΓαλλίαΜαρίν Λεπέν, μπήκε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, λόγω μίας φωτογραφίας που έβγαλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καραϊβική την προηγούμενη εβδομάδα.

Η φωτογραφία του Μακρόν με δύο νεαρούς άντρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Αυτό που προκάλεσε ενόχληση είναι η άσεμνη χειρονομία που κάνει ο ένας από τους δύο νεαρούς.

«Δεν μπορούμε να βρούμε λόγια για να εκφράσουμε την οργή μας», έγραψε η Λεπέν στον λογαριασμό της στο twitter, αναρτώντας τη φωτογραφία. «Η Γαλλία σίγουρα δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Είναι ασυγχώρητο».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της νήσου Σεντ Μάρτιν, το οποίο ανήκει στη γαλλική επικράτεια.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο νησί για να δει την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης, έναν χρόνο μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα.

Σύμφωνα με το CNNi, o δεύτερος άντρας που φωτογραφήθηκε με τον Μακρόν έχει ποινικό μητρώο, για το οποίο και ο Γάλλος πρόεδρος τον έψεξε. Μάλιστα, καταγράφηκε σε βίντεο να τον μαλώνει για το παρελθόν του.

«Μην κάνεις άλλα λάθη», λέει ο Μακρόν στον νεαρό. «Τελείωσαν οι κλοπές; Μου το είπες. Δεν θα το ξεχάσεις; Η μητέρα σου αξίζει περισσότερα».

Macron under fire for Caribbean photograph, by Hilary Clarke, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ