Κόντε για προϋπολογισμό: Θα ξεκινήσουμε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στην αντίδραση μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
«Σεβόμαστε τις προϋποθέσεις της κυριαρχίας μας, όπως και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην ίδρυση των οποίων έχουμε συμβάλει και οι οποίοι παραμένουν το ενιαίο μας σπίτι», έγραψε ο Κόντε στο διαδίκτυο.
Πρόσθεσε ότι «η Ιταλία ετοιμάζεται να ξεκινήσει διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε κλίμα νηφαλιότητας και σεβασμού των αμοιβαίων ρόλων, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να αποδείξει - βάσει συγκεκριμένων στοιχείων - την χρησιμότητα των μέχρι τώρα κινήσεων».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, πάντως, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ στο 2,4%, μέχρι το 2021, αν και «η κυβερνητική συμμαχία Λέγκας και Πέντε Αστέρων δεν θέλει να βγει ούτε από την ενωμένη Ευρώπη, και ούτε από το Ευρώ».
Τα Πέντε Αστέρια επέμειναν, τέλος, ότι στον νέο προϋπολογισμό θα περιέχεται, σε κάθε περίπτωση, το λεγόμενο «εισόδημα του πολίτη» για την στήριξη ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων.
ΗΠΑ: Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς σε πάρκο στο Σακραμέντο
08:50
Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ αναξιοκρατία και διαφθορά - Νέα πολιτική μάχη για τις άρσεις ασυλίας
08:41
Τα 5 πιο κερδοφόρα franchise τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου
08:30
Νεκρή 19χρονη στην Κεφαλονιά: Πρόσωπο «κλειδί» ο 66χρονος που της έστειλε χρήματα - Εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα (vids)
08:19