ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η Λέγκα μήνυσε την πρώτη μαύρη υπουργό της χώρας

Ιταλία: Η Λέγκα μήνυσε την πρώτη μαύρη υπουργό της χώρας
REUTERS

Μήνυση για δυσφήμηση εναντίον της Σεσίλ Κιένγκε, πρώην υπουργού Μετανάστευσης και πρώτης μαύρης γυναίκας που κατείχε τέτοιο αξίωμα στην Ιταλία, κατέθεσε το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα.

Η πρώην υπουργός μετανάστευσης της Ιταλίας κατηγόρησε το κόμμα για ρατσισμό, έχοντας δεχθεί διάφορα ρατσιστικά σχόλια και προσβολές τα τελευταία πέντε χρόνια, με βασικό πρωταγωνιστή τη Λέγκα. Βουλευτές του κόμματος την έχουν χαρακτηρίσει ως «ιδανική υπηρέτρια» και την έχουν παρομοιάσει με ουρακοτάγκο, ενώ η σύμβουλος Ντολόρες Βαλάντρο προέτρεψε για το βιασμό της Κιένγκε το 2014, δηλώσεις για τις οποίες αποβλήθηκες από το κόμμα.

«Άρχισα να λέω εντάξει, η Λέγκα είναι ένα ρατσιστικό κόμμα επειδή δεν πήρε θέση» δήλωσε η πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Λέγκα έχει κρατήσει σε εξέχουσες θέσεις μέλη που είχαν εκφραστεί ρατσιστικά εναντίον της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η υπόθεση έρχεται σε συνέχεια μιας ευρύτερης ανησυχίας για την άνοδο της ξενοφοβίας αλλά και την αύξηση των επιθέσεων κατά αλλοδαπών, πολιτών μετά τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα. Η Λέγκα βρέθηκε από το 4% των προηγούμενων εκλογών στο 18% και θεωρήθηκε ένας από τους μεγάλους κερδισμένους των ιταλικών εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ