ΚΟΣΜΟΣ

Τρώγεται ο ανθός μπανάνας; Η απάντηση είναι «ναι» και είναι η vegan εκδοχή του fish & chips

Τρώγεται ο ανθός μπανάνας; Η απάντηση είναι «ναι» και είναι η vegan εκδοχή του fish & chips

«Το ψάρι μας δεν είναι ψάρι»: το νέο μαγαζί γρήγορου φαγητού στο Λονδίνο καινοτομεί, παρουσιάζοντας το αγαπημένο και κλασικό βρετανικό έδεσμα, του τηγανιτού ψαριού με τις πατάτες (fish & chips) σε μία εκδοχή αποκλειστικά για… vegans.  

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης Daniel Sutton αποφάσισε τον περασμένο χρόνο να πειραματιστεί και να δημιουργήσει fish & chips για vegans σε ένα εστιατόριό του στο ανατολικό Λονδίνο. Παραδέχεται, πως δεν περίμενε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

«Είχαμε σκεφτεί να φτιάξουμε κάτι για vegans και να δούμε πώς θα πάει. Πήγε πολύ καλά, οπότε αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο μενού» αναφέρει στο πρακτορείο Reuters.

Μετά το όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πελατών ο Sutton αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο μαγαζί γρήγορου φαγητού αποκλειστικά για vegans στο Λονδίνο. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι μία ευκαιρία για έξτρα κέρδος εφόσον τα χορτοφαγικά και εναλλακτικά εστιατόρια έχουν μεγάλη ζήτηση.

«Είναι δύσκολα εκεί έξω, οπότε εάν ο κόσμος θέλει vegan fish and chips, θα τους το δώσω».

Το «ψάρι» είναι φτιαγμένο από… άνθη μπανάνας και μαριναρισμένο με φύκια και κρίταμο (θαλάσσιο φυτό) ώστε να έχει μία γεύση ψαριού. Μετά τηγανίζεται κανονικά.

Ο 32χρονος Cat Thomas που δοκίμασε το πιάτο αναφέρει πως είναι πολύ γευστικό: «Δεν πιστεύω πως έχει γεύση ψαριού, αλλά σίγουρα θα έτρωγα κι άλλο. Είναι πιο υγιεινό από το κλασικό fish and chips αλλά ταυτοχρόνως παραμένει το καλό τηγανιτό φαγητό που μπορείς να φας μετά από ένα hangover».

Το χορτοφαγικό πιάτο κοστίζει 5,50 λίρες (περίπου 6,20 ευρώ) και στο μενού συμπεριλαμβάνονται επίσης vegan burgers και λουκάνικα.

2018 10 02T060348Z 1980751207 RC19E0B1C320 RTRMADP 3 BRITAIN VEGAN FISH


Πηγή: Reuters

Vegans, χορτοφάγοι αλλά και άνθρωποι που τρώνε κρέας κανονικά, απόλαυσαν το πιάτο, αλλά μερικοί παραμένουν σκεπτικοί.

«Σίγουρα θα επισκεπτόμουν το μαγαζί, αλλά πιστεύω πως το vegan φαγητό γίνεται όλο και πιο ανθυγιεινό» αναφέρει ο Jen Shelo, χορτοφάγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ