ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Νότια Αφρική: Άγνωστοι δηλητηρίασαν και ακρωτηρίασαν λιοντάρια

Σάλος στη Νότια Αφρική: Άγνωστοι δηλητηρίασαν και ακρωτηρίασαν λιοντάρια
Facebook/Akwaaba Predator Park

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η είδηση της θανάτωσης πέντε λιονταριών μέσα σε καταφύγιο άγριων ζώων. Λαθροκυνηγοί εισέβαλαν στο πάρκο Akwaaba Predator στην πόλη Ράστενμπεργκ τη Δευτέρα και δηλητηρίασαν τα ζώα ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στον ακρωτηριασμό ενός εξ αυτών.

To ακρωτηριασμένο λιοντάρι, το οποίο ονομαζόταν Mufasa από την ταινία της Disney ο «Βασιλιάς των Λιονταριών», έφερε και τραύματα στο πρόσωπο.

«Πιστεύουμε πως οι εισβολείς αντιλήφθηκαν πως κάποιος τους πλησιάζει καθώς ακρωτηρίαζαν τον Mufasa» αναφέρει η υπεύθυνη του καταφυγίου, Bronwyn Moss, στην Independent.

«Θα πρέπει να κατάλαβαν πως πλησιάζει το προσωπικό ασφαλείας».

Η υπεύθυνη έλαβε ένα τηλεφώνημα, από το οποίο πληροφορήθηκε ότι κάτι έχει συμβεί με τα λιοντάρια. Όταν έφθασε εκεί, το ένα είχε ήδη πεθάνει και ένα ακόμη πέθανε στα χέρια της. Οι λαθροκυνηγοί επιτέθηκαν στο Mufasa και του έκοψαν πρόσωπο και πατούσες.

lion


Πηγή: Facebook/Akwaaba Predator Park

Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει εάν το ζώο ήταν ζωντανό κατά τη διάρκεια του ακρωτηριασμού.

«Ελπίζω να μην ήταν ζωντανός» αναφέρει η Moss. «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο. Ίσως να ήθελαν να τα πουλήσουν ή να τα χρησιμοποιήσουν για παραδοσιακά φάρμακα».

Λίγο πιο μακριά από το πάρκο, βρέθηκε μια σακούλα με τέσσερις πατούσες λιονταριών στο εσωτερικό της.

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες και διεξάγεται τεστ DNA για να δουν εάν οι πατούσες ανήκουν στον Musafa ή σε κάποιο άλλο ζώο.

Το προσωπικό του καταφυγίου προσφέρει χρηματικό ποσό σε όποιον έχει κάποια «πληροφορία που θα οδηγήσει στην καταδίκη των δολοφόνων».

lion3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ