Γαλλία: Επίθεση ακροδεξιών στα κεντρικά γραφεία της SOS Mediterranee
Η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee, που με το πλοίο της Aquarius διασχίζει τη Μεσόγειο και διασώζει πρόσφυγες, ανέφερε σήμερα ότι τα κεντρικά της γραφεία στην Μασσαλία δέχθηκαν επίθεση από ακροδεξιούς.
«Το προσωπικό της SOSMedFrance είναι σώο και αβλαβές, αλλά σοκαρισμένο», ανέφερε με tweet της η μκο που έχει ναυλώσει το πλοίο θαλάσσιας διάσωσης μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Περίπου 20 άτομα συνελήφθησαν μετά τον «βανδαλισμό» των κεντρικών γραφείων της SOS Mediterranee, επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή της Μασσαλίας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το Aquarius, το τελευταίο πλοίο που διασχίζει τη Μεσόγειο και διασώζει πρόσφυγες, έφτασε την Πέμπτη το πρωί στο λιμάνι της γαλλικής πόλης αφού ο Παναμάς του αφαίρεσε τη σημαία του.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο σε πλοιάρια και να φτάσουν στην Ευρώπη, καταγγέλλει η SOS Mediterrannee, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε διάρκεια δυόμιση ετών η μκο έχει διασώσει 29.523 ανθρώπους, εκ των οποίων το 23% ήταν ανήλικοι.
Liveblog: Χτύπημα σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία - «Ο Τραμπ μπορεί να πάρει πίσω το τελεσίγραφο, αν δει σημάδια για συμφωνία»
08:30
«The Testaments»: Η επική συνέχεια του «The Handmaid’s Tale» που σαγηνεύει και σοκάρει
08:26
Fuel Pass: Με «οδηγό» τον ΑΦΜ πλέον οι αιτήσεις, τι άλλαξε στη διαδικασία - Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά
08:25
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Τα σήματα της κοινωνίας και η επιδημιολογία μας οδηγούν
08:18