Ινδονησία: Στους 5.000 οι αγνοούμενοι από τον σεισμό και το τσουνάμι
Έως 5.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε δύο σεισμόπληκτες τοποθεσίες της Παλού στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας που επλήγη από ισχυρό σεισμό και τσουνάμι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως τα σωστικά συνεργεία θα σταματήσουν τις έρευνες για τις σορούς των θυμάτων την Πέμπτη.
Ο εκπρόσωπος Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο εξήγησε στους δημοσιογράφους πως ο αριθμός των αγνοουμένων βασίζεται στις εκτιμήσεις των επικεφαλής χωριών στις τοποθεσίες Πετόμπο και Μπαλαρόα, που καταστράφηκαν από τη διπλή καταστροφή.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 1.763 πτώματα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.
Σε πλωτό νοσοκομείο έχει μετατραπεί το πλοίο KRI Dr Soeharso, το οποίο έφθασε στο λιμάνι της Παλού στην Ινδονησία. Τέσσερα μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες εκεί δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
SPONSORED
Πώς οι συζητήσεις με το ChatGPT αξιοποιούνται σε εξιχνιάσεις εγκλημάτων
08:30
Τραμπ: Εξουδετέρωθηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία του ISIS παγκοσμίως, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι
08:19
Η Ιταλία έστειλε δύο ναρκαλιευτικά στα Στενά του Ορμούζ
08:10
Eurovision 2026: Σε ποιες θέσεις εμφανίζονται Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό
08:00