Εκλογές στη Βραζιλία: Σε εξέλιξη ο πρώτος γύρος
Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.
Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει αυξήσει το προβάδισμά του έναντι του κεντροαριστερού Φερνάντο Χαντάντ, αλλά οι δύο αντίπαλοι εμφανίζονται να ισοψηφούν ενόψει του πιθανού δεύτερου γύρου, την 28η Οκτωβρίου, κατέδειξαν δύο δημοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν το Σάββατο.
Στις πιο πολωμένες εκλογές μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας (1985), ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του βραζιλιάνικου στρατού, νοσταλγός της χούντας, αναμετράται με τον Χαντάντ, διάδοχο του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργατών (PT).
Εκλογές στη Βραζιλία: Δεν ψηφίζει ο Λούλα, διευρύνει το προβάδισμά του ο Μπολσονάρου
Ο Μπολσονάρου αύξησε το ποσοστό του κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες, στο 36%, ενώ ο Χαντάντ είδε το δικό του να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 22%, κατέγραψε η μία δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Ibope, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Globo. Ακριβώς τα ίδια ποσοστά κατέγραψε και η δεύτερη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Datafolha, αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνά της πριν από δύο ημέρες.
Αμφότερες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Μπολσονάρου και Χαντάντ να ισοψηφούν στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί εάν δεν αναδειχθεί νικητής σήμερα.
Ποιους όρους θέτει το Ιράν για «διαρκή ειρήνη» με τις ΗΠΑ - Όχι σε «προσωρινή κατάπαυση πυρός»
13:53
Γεωργιάδης: Οι φάκελοι που ήρθαν στη Βουλή είναι ανοησίες - Δεν μπορεί βουλευτές να διασύρονται
13:47
Liveblog: Το Ιράν ζητά τέλη στα Στενά του Ορμούζ για «διαρκή ειρήνη» με τις ΗΠΑ - «Όχι σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός»
13:46
Νεκρή γυναίκα στα Μετέωρα: Έπεσε από βράχο - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
13:45