ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύψεις για τον πρώην επικεφαλής της Interpol: Κρατείται στην Κίνα ως ύποπτος για δωροδοκία

Αποκαλύψεις για τον πρώην επικεφαλής της Interpol: Κρατείται στην Κίνα ως ύποπτος για δωροδοκία
Jeff Pachoud/Pool via Reuters

Συνεχίζεται το θρίλερ με την τύχη του πρώην επικεφαλής της Interpol Μενγκ Χονγκγουέι, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς όπως έγινε σήμερα γνωστό, κρατείται και ανακρίνεται στην Κίνα ως ύποπτος για δωροδοκία.

«Η έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι για υποθέσεις δωροδοκίας και παραβίαση του σχετικού νόμου είναι απόλυτα σωστή και εξαιρετικά σοφή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, μία μέρα μετά την παραδοχή της Κίνας ότι ο Μενγκ είναι υπό έρευνα, γεγονός που έριξε τουλάχιστον φως στο πού βρίσκεται ο αξιωματούχος, τα ίχνη του οποίου αναζητούσε η Interpol, έπειτα από τη δήλωση εξαφάνισης που είχε κάνει η σύζυγός του.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Μενγκ κρατείται στην Κίνα η Interpol ανακοίνωσε την παραίτησή του από την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως τα ίχνη του Μενγκ είχαν χαθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και ταξίδεψε από τη Λυόν στην πατρίδα του την Κίνα, με τη σύζυγό του να απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό του στη διεθνή κοινότητα, επισημαίνοντας πως κινδυνεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ