ΚΟΣΜΟΣ

Η Λεπέν στο πλευρό του Σαλβίνι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Λεπέν στο πλευρό του Σαλβίνι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης
REUTERS/Max Rossi

Ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του στη Ρώμη με την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού της και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τον Πιέρ Μοσκοβισί, να δείξει πνεύμα συνεργασίας.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου «διότι βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή», δήλωσε από τη μεριά της η Λεπέν. Και υπογράμμισε ότι «μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι αγωνίζεται υπέρ της εναλλαγής των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

«Συμμερίζομαι με τη Μαρίν Λεπέν τη συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Η Λεπέν ανέφερε επίσης ότι η «σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στου λαούς με απειλές με καταστροφικά αποτελέσματα».

«Φτάνει να δούμε την μαζική μετανάστευση, την μείωση της αγοραστικής δύναμης και των μισθών», είπε, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυταρχισμό.

Παράλληλα, το ιταλικό σπρεντ έφτασε σήμερα τις 304 μονάδες, μετά την απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου προϋπολογισμού από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή.

Με αναφορά στην αύξηση αυτή, ο Σαλβίνι τόνισε ότι «πρόκειται για κινήσεις κερδοσκόπων, και για τον λόγο αυτό η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά».

«Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λέγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ