ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ «απαρνήθηκε» τη λιμουζίνα του και κυκλοφορεί με νέο πολυτελές αυτοκίνητο

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ «απαρνήθηκε» τη λιμουζίνα του και κυκλοφορεί με νέο πολυτελές αυτοκίνητο
CNN/US State department

Ένα νέο πολυτελές αυτοκίνητο χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, όπως μαρτυρούν οι εικόνες από την έλευσή του στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε με μία μαύρη Rolls Royce, όπως παρατήρησαν οι «αετομάτηδες» ειδικοί που μελετούν κάθε βήμα του.

Συνήθως, ο Κιμ μετακινείται με μία Mercedes, περιτριγυρισμένος από τους σωματοφύλακές του οι οποίοι τρέχουν γύρω από το όχημα. Πρόκειται για μία θωρακισμένη λιμουζίνα, που κοστολογείται στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Όπως αναφέρει το CNNi, δεν έχει διευκρινιστεί το πώς ο Κιμ μπόρεσε να αποκτήσει αυτά τα οχήματα, καθώς η αγορά τους αντιβαίνει στις αυστηρές κυρώσεις που εφαρμόζουν τα Ηνωμένα Έθνη κατά της Βόρειας Κορέας.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η πώληση οποιουδήποτε είδους πολυτελείας στην κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, κατάφερνε να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια με τη βοήθεια ενός προσωπικού αγοραστή, ο οποίος ταξίδευε ανά την Ευρώπη μεταφέροντας βαλίτσες γεμάτες χρήματα για να αποκτήσει όσα επιθυμούσε ο ολιγάρχης.

Η επιλογή του Κιμ να μεταβεί στη συνάντηση με το νέο, πανάκριβο όχημά του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χαστούκι» στον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει πολλάκις ζητήσει την αυστηρή τήρηση των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ μέχρι την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Kim Jong Un appears to have a new Rolls Royce, by Joshua Berlinger, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ