Αξιωματούχος ρωσικού ΥΠΕΞ: Αντιμέτωπες με επιστροφή τρομοκρατών Ευρώπη και Ρωσία
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Όλεγκ Σιρομόλοτοφ, δήλωσε σήμερα ότι ένα από τα δύσκολα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία είναι η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πρωτίστως από τη Συρία και το Ιράκ, στην Ευρώπη και τη Ρωσία.
Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι τρομοκράτες διασπείρονται στην Ευρώπη, ενώ μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας έρχονται στη Ρωσία».
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε επίσης ότι για τους τρομοκράτες υπάρχουν «ασφαλείς λιμένες», πρωτίστως εκεί που γίνονται εχθροπραξίες και στους οποίους καταφεύγουν, αναφέροντας ότι τέτοιοι λιμένες είναι η χερσόνησος του Σινά, το Αφγανιστάν και η Ινδονησία.
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αρκετοί τρομοκράτες θέλουν να μεταβούν από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στο Ιράκ, αλλά οι προσπάθειες τους ανακόπτονται από το Ιράκ.
SPONSORED
Τουρκία: Βαθαίνει η κρίση στο CHP - Το «σενάριο καταστροφής» και οι φήμες για νέο κόμμα
22:06
Κύπρος: Ψευδείς και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της «Σάντης» δηλώνει η Αστυνομία
21:57
ΛΔ Κονγκό: Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε χωριό στην ζώνη έξαρσης του Έμπολα
21:48
Βρετανία: Eκλήθη στο υπ. Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης μετά την επίθεση του drone στη Ρουμανία
21:39