ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος ρωσικού ΥΠΕΞ: Αντιμέτωπες με επιστροφή τρομοκρατών Ευρώπη και Ρωσία

Αξιωματούχος ρωσικού ΥΠΕΞ: Αντιμέτωπες με επιστροφή τρομοκρατών Ευρώπη και Ρωσία
REUTERS/Alaa Al-Marjani

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Όλεγκ Σιρομόλοτοφ, δήλωσε σήμερα ότι ένα από τα δύσκολα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία είναι η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πρωτίστως από τη Συρία και το Ιράκστην Ευρώπη και τη Ρωσία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι τρομοκράτες διασπείρονται στην Ευρώπη, ενώ μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας έρχονται στη Ρωσία».

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε επίσης ότι για τους τρομοκράτες υπάρχουν «ασφαλείς λιμένες», πρωτίστως εκεί που γίνονται εχθροπραξίες και στους οποίους καταφεύγουν, αναφέροντας ότι τέτοιοι λιμένες είναι η χερσόνησος του Σινά, το Αφγανιστάν και η Ινδονησία.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αρκετοί τρομοκράτες θέλουν να μεταβούν από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στο Ιράκ, αλλά οι προσπάθειες τους ανακόπτονται από το Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ