Ινδονησία: Σταματάνε οι έρευνες για επιζώντες - Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί
Τραγικός είναι ο απολογισμός από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 2.045 ενώ όπως ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή της χώρας για την αντιμετώπιση καταστροφών, την Πέμπτη τερματίζεται η επιχείρηση διάσωσης.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο δήλωσε ότι τα περισσότερα πτώματα ανασύρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, στο Παλού, που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από την καταστροφή.
Οι Αρχές έχουν επισπεύσει επίσης τις κηδείες των θυμάτων, καθώς πολλά από τα ανασυρθέντα πτώματα αποσυντίθενται.
Ο Πούρβο Νουγκρόχο δήλωσε ότι 2.549 τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 8.130 ελαφρύτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, 5.000 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σε δύο οικιστικά συγκροτήματα.
Συνολικά 74.044 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγια σε 112 κέντρα εκκένωσης στην επαρχία και 8.731 άτομα εκτός της επαρχίας.
Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι κατέστρεψαν συνολικά 67.310 σπίτια στο Παλού και τις παρακείμενες επαρχίες, δήλωσε ο Σουτόπο.
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα τερματιστεί την Πέμπτη, 14 ημέρες μετά την καταστροφή καθώς υπάρχει ο κίνδυνος επιδημιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Βίλεμ Ραμπανγκιλέι.
Επιστρέφει στα παρκέ του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Ήταν εκτός λόγω θλάσης στο πόδι
15:21
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος 67χρονος που έπεσε από ύψος μέσα σε κρεοπωλείο
15:08
Οι 10 «πρωταγωνιστές» της επιστήμης για το 2025, σύμφωνα με το περιοδικό Nature
14:55
Βαρδούσια: Κάτω από αντίξοες συνθήκες η ανάσυρση των σορών των τεσσάρων ορειβατών (vids)
14:43