ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ρωσία βοηθά τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό» υποστήριξε ο Πούτιν

«Η Ρωσία βοηθά τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό» υποστήριξε ο Πούτιν
Η τοποθέτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάστηκε από το State Department Reuters / SPUTNIK

Σε μια δήλωση που προκάλεσε το ενδιαφέρον, αλλά και απορίες, τόσο στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όσο και στο State Department, προέβη την Παρασκευή (11/12) ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πρόεδρος της χώρας ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης), παρέχοντας του αεροπορική υποστήριξη, όπλα και πυρομαχικά σε κοινές επιχειρήσεις με συριακά στρατεύματα ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές.

Λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία παρέχει όπλα στις 'νόμιμες Αρχές' της Συρίας, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Πούτιν.

Τι λέει το State Department

Το State Department και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι, απέφυγε να τοποθετηθεί αναφορικά με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν και έχουμε δει τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς του προέδρου Πούτιν. Δεν είναι σαφές αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς».

«Η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών επιθέσεων που διεξάγουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη" είναι ενάντια σε οργανώσεις που αντιμάχονται τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και δεν στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος», συμπλήρωσε ο Κίρμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ