ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν-Κέρι για Ουκρανία, Συρία και Ισλαμικό Κράτος

Συνάντηση Πούτιν-Κέρι για Ουκρανία, Συρία και Ισλαμικό Κράτος
Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικό, Σεργκέι Λαβρόφ, θα έχει την ερχόμενη Τρίτη (15/12) ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. REUTERS / POOL

Ταξίδι στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη ο Τζον Κέρι, ως προσκεκλημένος του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο θα συζητήσει τόσο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Συρία, όσο και για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής διπλωματίας, Μαρκ Τόνερ, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Ρώσος πρόεδρος «θα συνομιλήσουν σχετικά με τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να υπάρχει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία και τις ταυτόχρονες προσπάθειες να αποδυναμωθεί και να καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος».

Παράλληλα, θα συζητηθεί και η κρίση στην ανατολική Ουκρανία. Όπως είναι γνωστό, η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει.

Ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί επίσης και με τον ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο άλλωστε έχει πολύ συχνή επικοινωνία, παρά την ένταση που παρατηρείται στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών τα δύο τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ