Σκληρή απάντηση Σαλβίνι σε Γιούνκερ: Ας ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο
Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε ότι «η Ιταλία δεν κρατάει τον λόγο της», έδωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
«Ο Γιούνκερ ας ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο και ας σταματήσει να καθυβρίζει τους Ιταλούς και την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους», είπε ο γραμματέας της Λέγκα, ανεβάζοντας του τόνους.
«Για μια ακόμη φορά εκπλήσσουν οι δηλώσεις του Γιούνκερ, ο οποίος από την μια λέει ότι αγαπά την χώρα μας, και από την άλλη ζητά και πάλι λιτότητα, δικαιολογώντας την με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που είχε λάβει η κυβέρνηση Τζεντιλόνι», τονίζουν οι βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων. Κατηγορούν, δε, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι «δεν έχει κατανοήσει τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, μια ομάδα που θα απαρτίζεται από τουλάχιστο πέντε χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ολλανδία), ετοιμάζεται να απορρίψει ανοικτά τον δημόσιο προϋπολογισμό της Ιταλίας.
Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη
11:06
Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων (pics&vids)
11:05
Καιρός: Χιονίζει σε Πάρνηθα και Βίλια Αττικής, στα «λευκά» οι σκεπές των σπιτιών - Δείτε φωτογραφίες
11:03
Δεν βάζουν «λεφτά στην άκρη» οι Έλληνες - 6 στους 10 δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους
11:01