Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο
«Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτηρίζει την εισβολή του 1974 στην Κύπρο το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση της κοινής δήλωσης που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδος - Αιγύπτου - Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι εκφράζει την ενόχληση της τουρκικής πλευράς για τους αδικαιολόγητους, όπως τους χαρακτηρίζει, χαρακτηρισμούς, εναντίον της Τουρκίας στην κοινή ανακοίνωση της Τριμερούς Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στην Κρήτη.
Δείτε την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί και να αποδίδεται το Κυπριακό πρόβλημα στην ειρηνευτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Τουρκία το 1974 βασισμένη σε δικαιώματα που πηγάζουν από τη συμφωνία του 1960.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που απορρέουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.
Αυτοί που πραγματοποιούν βήματα στην περιοχή εις βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, καθώς και εκείνοι που αγνοούν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους».
«Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση στο Ιράν» υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί
09:58
ΤΙ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Ο Τραμπ «ζυγίζει» μία πιθανή επέμβαση στο Ιράν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει - Οι επιλογές και το δίλημμα
09:40
Το Peugeot 408 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε
09:28
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το Εφετείο για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
09:27