ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες καταστροφής: Η παραλία του Μεξικού πριν και μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ

Εικόνες καταστροφής: Η παραλία του Μεξικού πριν και μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ
REUTERS/Terray Sylvester

Σωροί από ερείπια, κατεστραμμένα κτίρια και σπίτια με ρωγμές: ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Μάικλ, ο οποίος χτύπησε με σφοδρότητα στην παραλία του Μεξικού της Φλόριντα, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 13.

Ενδεικτικές είναι οι αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA), οι οποίες προσφέρουν μια εντυπωσιακή αποτύπωση της καταστροφής: σε ορισμένες περιοχές, εκεί που άλλοτε βρίσκονταν σπίτια, δεν έχει απομείνει πλέον απολύτως τίποτα.

Τα περισσότερα σπίτια στο βόρειο τμήμα της παραλίας του Μεξικό, όπου ξεκινούν το κανάλι και η μαρίνα, δεν υπάρχουν πια. Η προβλήτα έχει επίσης εξαφανιστεί.

Ζουμάροντας πιο κοντά στη μαρίνα, μπορεί να δει κανείς τα συντρίμμια από σπίτια που συσσωρεύονται στη βόρεια ακτή του καναλιού.

Τα αγκυροβόλια των πλοίων καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται στα δέντρα πέρα από το κανάλι.

Προχωρώντας προς τα νότια κατά μήκος της εθνικής οδού 98, δεκάδες σπίτια έχουν εξαφανιστεί, ενώ μεταξύ της 32ης και της 37ης οδού, οι κατοικίες που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες. Μέρη της εθνικής οδού 98 καλύπτονται με άμμο.

Παρά τις φήμες περί κατάρρευσης αμέσως μετά την καταιγίδα, το El Governor Motel εξακολουθεί να στέκεται πάνω από την παραλία του Μεξικού. Τα κτίρια που το περιβάλλουν έχουν σχεδόν όλα εξαφανιστεί.

Το πάρκο El Governor RV, ακριβώς απέναντι από την εθνική οδό 98, είναι γεμάτο θραύσματα κτιρίων. Δεν υπάρχει πλέον πρασινάδα στην παραλία του Μεξικού.

Ακόμη πιο νότια, η στέγη του τετραώροφου κτιρίου 800 US-98 έχει υποστεί ζημιά. Η Toucan, μια δημοφιλής τρύπα ποτίσματος, έχει καταστραφεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ