ΚΟΣΜΟΣ

«Λεωφόρος Μάλκολμ Χ» ο δρόμος μπροστά από τη νέα αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

«Λεωφόρος Μάλκολμ Χ» ο δρόμος μπροστά από τη νέα αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα
REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Ο δρόμος όπου χτίζεται η νέα αμερικανική πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα μετονομάζεται σε «λεωφόρο Μάλκολμ Χ» με απόφαση της δημοτικής αρχής της Άγκυρας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

«Στο δρόμο δόθηκε το όνομα του Αμερικανού μουσουλμάνου πολιτικού και ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάλκολμ Χ, για τον οποίο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι "θα ενεργήσει προκειμένου το όνομά του να παραμείνει ζωντανό στην Άγκυρα"», τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της τουρκικής πρωτεύουσας, την οποία δημοσίευσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τις κόρες του Μάλκολμ Χ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οικοδόμηση της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Τον Φεβρουάριο οι αρχές της πόλης μετονόμασαν τη λεωφόρο έξω από τη νυν πρεσβεία των ΗΠΑ σε «Κλάδο Ελαίας», όπως ακριβώς η στρατιωτική επιχείρηση που διεξήγαγε εκείνη την περίοδο η Τουρκία στη Συρία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ