ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι-Μέγκαν: Ποιον τίτλο θα πάρει το μωρό τους αφού γεννηθεί;

Χάρι-Μέγκαν: Ποιον τίτλο θα πάρει το μωρό τους αφού γεννηθεί;
Chris Jackson/pool via Reuters

Με κάθε επισημότητα, το παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε σήμερα την εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον πρίγκιπα Χάρι την ερχόμενη άνοιξη. Αυτό που προβληματίζει, όμως, αρκετούς είναι ποιον τίτλο θα πάρει το μωρό, αφού γεννηθεί.

Προκειμένου να λυθεί η απορία, οι ειδικοί επί βασιλικών θεμάτων διευκρινίζουν: το παιδί δεν θα είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, εκτός και αν η βασίλισσα δώσει την έγκρισή της για να πάρει έναν τέτοιο τίτλο, πριν από τη γέννησή του.

Αντιθέτως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, εάν είναι αγόρι θα φέρει τον τίτλο του Κόμη του Dumbarton –έναν ακόμα τίτλο που κατέχει και ο πρίγκιπας Χάρι- και εάν είναι κορίτσι θα έχει τον τίτλο της Λαίδης του Windsor.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Μέγκαν εκτιμάται ότι βρίσκεται στη 12η εβδομάδα της κύησης, ενώ το μωρό θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν διάφορες εικασίες ότι η Μέγκαν ήταν έγκυος, ενώ το ζευγάρι δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να αποκτήσει ένα παιδί.

Η Ντόρια Ράγκλαντ, η μητέρα της Μέγκαν, δήλωσε "πανευτυχής από το νέο αυτό" και ότι "ανυπομονεί να πάρει στην αγκαλιά της το πρώτο της εγγόνι", διευκρίνισαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Paddy Power, Νταϊάνα είναι το επικρατέστερο όνομα των στοιχημάτων αν το παιδί είναι κορίτσι και 'Αρθουρ αν είναι αγόρι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέστειλε τα συγχαρητήριά της στο ζευγάρι μέσω twitter. «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δούκα και στη Δούκισσα του Σάσσεξ για τα ευχάριστα νέα ότι περιμένουν παιδί την άνοιξη. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο», έγραψε.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έφτασαν σήμερα στο Σίδνεϊ αρχίζοντας ένα ταξίδι 16 ημερών στον Ειρηνικό, την πρώτη μεγάλη περιοδεία τους στο εξωτερικό μετά τον γάμο τους στις 19 Μαΐου, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον μετά και την ανακοίνωσή τους ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί την άνοιξη.

Εκτός από την Αυστραλία, το ζευγάρι θα επισκεφθεί τα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ