Πομπέο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων στην Τουρκία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, την περασμένη εβδομάδα.
«Θα αποφασίσουμε σύντομα» είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει από την Άγκυρα στην Ουάσινγκτον. Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες από τις κυρώσεις συνδέονται άμεσα με την υπόθεση του Μπράνσον, καθώς είχαν επιβληθεί με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να τον αποφυλακίσει.
«Είναι επομένως λογικό να τις άρουμε, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πρέπει να το συζητήσω με τον πρόεδρο» Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα ο Πομπέο συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μολονότι χαιρέτισε την απελευθέρωση του Μπράνσον, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία, όπως για έναν Τουρκοαμερικανό επιστήμονα, πρώην εργαζόμενο στη NASA.
Αμαλιάδα: Ανήλικος χτύπησε 42χρονο πατέρα επειδή του έκανε παρατήρηση
21:11
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες λόγω λειψυδρίας ο Πόρος
21:00
Σαλμονέλα στη Λαμία: Στα 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - «Το φαινόμενο είναι σε φάση εκτόνωσης»
20:50
Χαρδαλιάς: Η Αττική αλλάζει με 352 έργα 2,587 δισεκατομμυρίων ευρώ
20:40