ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κασόγκι: Ύποπτος φόρεσε τα ρούχα του για να ξεγελάσει τις Αρχές

Δολοφονία Κασόγκι: Ύποπτος φόρεσε τα ρούχα του για να ξεγελάσει τις Αρχές
CNNi

Ένας από τους 15 υπόπτους για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι φόρεσε τα ρούχα του σαουδάραβα δημοσιογράφου λίγο μετά τη δολοφονία του μέσα στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να ξεγελάσει τις Αρχές. Αυτό αποκάλυψε στο CNNi, ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος πρόσθεσε ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί και από κάμερες. 

 

Στα αποκλειστικά πλάνα του CNNi φαίνεται ένας άνδρας να φεύγει από το προξενείο με τα ρούχα του Κασόγκι, μια ψεύτικη γενειάδα και γυαλιά.

Ο άνδρας αυτός ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο πράκτορας Μουστάφα Μαντάνι, ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, στάλθηκε να σκοτώσει τον δημοσιογράφο ο οποίος είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο προξενείο για τα έγγραφα του γάμου του.

181022103421 mustafa al madani blue mosque cctv super 169

Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο το πρωί ότι πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά στο προξενείο, ενώ μία ώρα αργότερα άλλος αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατο σε ασφυξία από κεφαλοκλείδωμα, κάτι που επαναλαμβάνει και η τελευταία εκδοχή. Το τελευταίο σενάριο επιβεβαιώνει αξιωματούχος και στο CNNi.

Ο 57χρονος Μαντανί φέρεται να ντύθηκε σαν τον Κασόγκι για να παραπλανήσει τις έρευνες και να φανεί πως ο δημοσιογράφος έφυγε σώος από το προξενείο.

Capture copy
Capture copy copy

«Τα ρούχα του Κασόγκι πιθανόν ήταν ακόμα ζεστά όταν τα φόρεσε ο Μαντανί», λέει χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος στο CNNi.

Capture copy copy copy
Capture copy copy copy copy
Capture copy copy copy copy copy
Capture copy copy copy copy copy copy

Η σορός φυγαδεύτηκε με ιδιωτικό τζετ στο Ριάντ

Παράλληλα, το middleeasteye δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στο τι απέγινε η σορός του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέλη του δημοσιογράφου μεταφέρθηκαν στο Ριάντ από τον σωματοφύλακα του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν πως ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρίμπ, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχε στη δολοφονία, ήταν εκείνος που ανέλαβε να «φυγαδεύσει» τη σορό του από την Τουρκία με ιδιωτικό τζετ.

Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά το θάνατο του Κασόγκι. Ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης όπου μαζί του είχε μια μεγάλη τσάντα. Εκεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, βρισκόταν το άψυχο σώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Ο Mutrib κατάφερε να φύγει χωρίς να περάσει από έλεγχο. Οι αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν, καθώς πέρασε από την αίθουσα των VIP ενώ δεν έγινε έλεγχος ούτε στο αεροσκάφος. Κι αυτό γιατί η απογείωση έγινε πριν σημάνει ο συναγερμός για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε ένα δεύτερο αεροπλάνο που ήταν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, έγινε έλεγχος αλλά εκεί οι τουρκικές Αρχές δεν βρήκαν τίποτα. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, που είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου, φάνηκε να βιάζεται.

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα ίχνος της σορού του Τζαμάλ Κασόγκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ