ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: Ο Τσίπρας έκανε πίσω στα 12 μίλια

Hurriyet: Ο Τσίπρας έκανε πίσω στα 12 μίλια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για αλλαγή στάσης της Αθήνας στο θέμα της αιγιαλίτιδας, κάνει λόγο η τουρκική Hurriyet, με αφορμή την παραπομπή του θέματος της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Βουλή.

Επίσης, η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για τα τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας το θέμα στη Βουλή.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργείο Εξωτερικών αποφασίστηκε να εξεταστεί πώς θα γίνει ενημέρωση και διάλογος με τα πολιτικά κόμματα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει συντεταγμένα στην άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας, ενώ θα εξεταστεί η σύγκληση του ΕΣΕΠ, ενδεχομένως και σε διευρυμένη σύνθεση.

ts.h

Όπως σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή η διαδικασία να μην προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Όπως γίνεται ακόμα γνωστό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να συζητηθούν οι πτυχές του θέματος. Ακόμα, επισημαίνεται πως έδωσε οδηγίες για απάντηση σε δηλώσεις και τοποθετήσεις που έγιναν εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης, αφού ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ