ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Σε «ενδείξεις για μίζες» αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος

Υπόθεση Παπαντωνίου: Σε «ενδείξεις για μίζες» αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος
EUROKINISSI

Στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, αναφέρεται μερίδα του γερμανικού Τύπου.

Αρχικά, η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρει: «Λόγω ενδείξεων ότι έλαβε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε προφυλακιστέο τον πρώην έλληνα υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση η δικαιοσύνη εντόπισε σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού 2,8 εκ. ελβετικά φράγκα (2,45 εκ. ευρώ).

Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Η δικαιοσύνη εκτιμά ότι πρόκειται για μίζες που σχετίζονται με την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού».

Η εφημερίδα Handelsblatt για το ίδιο θέμα γράφει, σύμφωνα με την Deutsche Welle ότι «ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός αρνείται τις κατηγορίες. Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης δήλωσε στους ρεπόρτερ ότι η δίωξή του έχει πολιτική σκοπιμότητα.

Την ίδια ώρα προφυλακίστηκε και η σύζυγος του υπουργού αφού το ζευγάρι διατηρούσε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Εάν και πότε θα γίνει δίκη παραμένει άγνωστο. Σε περίπτωση καταδίκης πάντως, ο Παπαντωνίου ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 ετών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ