ΚΟΣΜΟΣ

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Κασόγκι άκουσε η διευθύντρια της CIA

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Κασόγκι άκουσε η διευθύντρια της CIA
REUTERS/Osman Orsal

Η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ άκουσε ηχογράφηση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν δύο πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωποι της CIA και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αρνήθηκαν να σχολιάσουν ποια ήταν η εκτίμηση της Χάσπελ για την ηχογράφηση.

Την ίδια πληροφορία πάντως μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης και η Washington Post, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.

Το δημοσίευμα επικαλείται μια πηγή που χαρακτηρίζει την απόδειξη που παρέχει αυτή η ηχογράφηση «πειστική», προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδώσουν στη Σαουδική Αραβία την ευθύνη για τον θάνατο του Κασόγκι.

Παραμένει ασαφές ποιος έδειξε τις ηχογραφήσεις στην Χάσπελ, ενώ η Άγκυρα ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Παράλληλα, νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία και τον τεμαχισμό άγρια δολοφονία και τον τεμαχισμό του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, ο Κασόγκι τεμαχίστηκε από μια ομάδα πρακτόρων, με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Σαλάχ Αλ Τουμπάιγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Τα βασανιστήρια και η εκτέλεση είχαν διάρκεια τουλάχιστον επτά λεπτών, ενώ φαίνεται να υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται οι φωνές του Κασόγκι, καθώς και ο ήχος του πριονιού που τον έκοβε κομμάτια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, τμήματα του σώματος του Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκαν κατακρεουργημένα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο.

Άλλη πηγή του Sky News ανέφερε ότι τα τμήματα του σώματός του βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ