ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Σκωτία για την Αμερικανίδα κυνηγό που πόζαρε με «τρόπαιο» μια νεκρή κατσίκα

Οργή στη Σκωτία για την Αμερικανίδα κυνηγό που πόζαρε με «τρόπαιο» μια νεκρή κατσίκα
twitter/ Larysa Switlyk

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σκωτία μία Αμερικανίδα κυνηγός, η οποία πόζαρε με ένα νεκρό αγριοκάτσικο, που σκότωσε στο Islay στο νησιωτικό σύμπλεγμα Hebrides ανοικτά της Σκωτίας.

Η Larysa Switlyk, παρουσιάστρια εκπομπής στο καναδικό κανάλι Wild TV, ανέβασε τη φωτογραφία στα social media, συνοδεύοντάς την με την εξής λεζάντα: «Ωραίο αγριοκάτσικο εδώ στο νησί Islay της Σκωτίας. Πόσο διασκεδαστικό κυνήγι!! Ζουν στην άκρη των γκρεμών του νησιού και ξέρουν να κρύβονται καλά. Κυνηγούσαμε σκληρά επί δύο μέρες για ένα μεγάλο και επιτέλους πετύχαμε αυτό το γκρουπ. Ήταν μια καταπληκτική βολή».

Μάλιστα, η ίδια ανέβασε φωτογραφίες και με άλλα νεκρά ζώα, τα οποία σκότωσαν κατά τη διάρκεια του κυνηγετικού ταξιδιού τους στη Σκωτία. Αυτό πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων στο διαδίκτυο, ανθρώπων που ζητούν να περιοριστεί το κυνήγι ζώων στην περιοχή.

Το κύμα οργής σύντομα κέντρισε την προσοχή της βουλής, η οποία σκέφτεται να αλλάξει τη σχετική νομοθεσία. Ο βουλευτής Michael Russell μάλιστα δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στη Βουλή ως επείγον.

Στο ζήτημα που δημιουργήθηκε αντέδρασε και η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νικολά Στέρτζεον, η οποία τόνισε ότι «είναι απόλυτα κατανοητό γιατί οι εικόνες από το Islay με τα νεκρά ζώα που κρατούνται ως τρόπαια, είναι ανησυχητική και προσβλητική στους πολίτες»

Η κυβέρνηση «θα εκτιμήσει την τωρινή κατάσταση και θα υπολογίσει εάν απαιτούνται αλλαγές στη νομοθεσία», σημείωσε ακόμα.

Η Switlyk, πάντως, φαίνεται να μην πτοείται από τον σάλο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες της, αφού με νέα ανάρτησή της, ενημέρωνε ότι βρίσκεται καθ’οδόν για την επόμενη «κυνηγετική της περιπέτεια» διάρκειας δύο εβδομάδων.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα δώσει αρκετό χρόνο σε όλους τους αμαθής ανθρώπους εκεί έξω που μου στέλνουν θανατικές απειλές, να εκπαιδευτούν στο κυνήγι και τη συντήρηση», έγραψε χαρακτηριστικά.

US hunter angers Scotland with trophy photo of 'beautiful' wild goat

By James Griffiths, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ