ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ύποπτος για το κύμα «ύποπτων δεμάτων» που «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Συνελήφθη ύποπτος για το κύμα «ύποπτων δεμάτων» που «σαρώνει» τις ΗΠΑ
REUTERS/Brendan McDermid

Ένα άτομο συνελήφθη στην περιοχή του Μαϊάμι σχετικά με τα ύποπτα δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται από την αρχή της έρευνας για την υπόθεση, ενώ από τη Δευτέρα έως σήμερα το πρωί έχουν εντοπιστεί συνολικά δώδεκα δέματα.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ένα δωδέκατο ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στην Φλόριντα, το οποίο είχε ως αποδέκτη τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόρι Μπούκερ, ανέφεραν σήμερα το CNNi και το MSNBC.

Το CNNi μετέδωσε επίσης, ότι η αστυνομία στη Νέα Υόρκη διεξάγει έρευνα σε ένα ξεχωριστό πακέτο που εντοπίστηκε σε εγκατάσταση των ταχυδρομείων στο κεντρικό Μανχάταν. Το δέμα είχε ως παραλήπτη τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, σύμφωνα με το MSNBC.

ΗΠΑ: Δύο νέα ύποπτα πακέτα σε πολιτικά πρόσωπα

Το Reuters δεν διασταύρωσε άμεσα τις αναφορές αυτές, ενώ το FBI επιβεβαίωσε ότι ένα ύποπτο πακέτο με αποδέκτη τον Γερουσιαστή Μπούκερ, εντοπίστηκε επιτυχώς στην Φλόριντα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ