ΚΟΣΜΟΣ

Βαρουφάκης και Σάντερς συμμαχούν κατά του Στιβ Μπάνον

Βαρουφάκης και Σάντερς συμμαχούν κατά του Στιβ Μπάνον
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης θα συνεργαστεί με τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για τη δημιουργία ενός διεθνούς προοδευτικού φορέα στο Βέρμοντ των ΗΠΑ στις 30 Νοεμβρίου.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε την ανακοίνωση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως μαζί με τον Σάντερς σκοπεύουν να καλέσουν για συμμετοχή στον φορέα και τον απερχόμενο πρόεδρο του Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε αυτή την απόφαση με σκοπό να «πολεμήσει» τις «δεξιές πολιτικές του Στιβ Μπάνον», πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, «και των ομοϊδεατών του».

Στο «στόχαστρο» των δύο πλέον συμμάχων βρέθηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Σαλβίνι για τη μεταναστευτική πολιτική του, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ για τη συμμετοχή του σε μία «εξτρεμιστική συμμαχία».

«Οι οικονομολόγοι είναι διεθνιστές. Οι φασίστες, οι εθνικιστές και οι ρατσιστές, όπως ο Τραμπ, ο Μπάνον, ο Ζεεχόφερ και ο Σαλβίνι είναι όλοι τους διεθνιστές» ανέφερε σύμφωνα με το BuzzFeed News.

Εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη, δεν απάντησαν καν στις προσκλήσεις για κάποιο σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ