ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία αποθεώνει τους δύο αστυνομικούς που έσωσαν καγκουρό από βέβαιο πνιγμό

Η Αυστραλία αποθεώνει τους δύο αστυνομικούς που έσωσαν καγκουρό από βέβαιο πνιγμό
Mia Grant/via REUTERS

Ήρωες για την Αυστραλία έχουν γίνει δύο αστυνομικοί που κατάφεραν να σώσουν από βέβαιο πνιγμό ένα καγκουρό

«Το είδα να κολυμπά κι άρχισα να τραβάω βίντεο. Όμως, ξαφνικά παγιδεύτηκε στα απόνερα των κυμάτων, οπότε το τραβήξαμε έξω και περιμέναμε την αστυνομία», δήλωσε σε αυστραλιανό μέσο μία από τους κατοίκους της περιοχής που εντόπισαν το ημιθανές καγκουρό.

Ωστόσο, το ζώο καταπονημένο και τρομαγμένο καθώς ήταν, έτρεξε ξανά στο νερό.

Τότε ήταν που έφτασαν οι αστυνομικοί, Κρίστοφερ Ρούσο και Κίρμπι Τόνκιν κι άρχισαν να το κυνηγούν. Και πράγματι, η βοήθειά τους αποδείχτηκε καταλυτική. «Είχε λιγότερο από ένα λεπτό κάτω από το νερό. Κι όσο αναδυόταν στην επιφάνεια, έβλεπες να βγάζει αφρούς από τη μύτη του. Πνιγόταν», εξήγησε αργότερα ο ένας αστυνομικός.

Οι δύο τους τράβηξαν το αναίσθητο μαρσιποφόρο έξω από το νερό και του έκαναν μαλάξεις για να το επαναφέρουν.

«Εγώ άρπαξα την ουρά του κι ο Κρίρμπι το κεφάλι του κι έτσι το σύραμε ως την ακτή και καθαρίσαμε τους πνεύμονές του από το νερό. Αρχίσαμε να του κάνουμε δυνατές μαλάξεις κι αυτό άρχισε να αναπνέει ξανά, ένιωθα το καρδιοχτύπι του».

Το καγκουρό μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προτού το αναλάβει η υπηρεσία άγριας ζωής.

«Βλέπεις πολλά άσχημα στις μέρες μέρες μας. Και το να βλέπεις κάποιον να αγωνίζεται έτσι για ένα ζώο, σου επαναφέρει την πίστη σου στον άνθρωπο», τόνισε η γυναίκα που ειδοποίησε τις αρχές, πλέκοντας το εγκώμιο των δύο αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ