Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στην ανατολική όχθη του Ευφράτη
Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG) στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στα βόρεια της Συρίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Στόχος των βομβαρδισμών έγινε η περιοχή Ζορ Μαγκάρ που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης Αΐν αλ-Αράμπ στα βόρεια της χώρας.
Αντικειμενικός σκοπός των βομβαρδισμών, ήταν η πρόληψη «τρομοκρατικής δράσης» σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Σημειώνεται πως η Τουρκία εισέβαλε στρατιωτικά στο Αφρίν κατά των δυνάμεων YPG στις αρχές του 2018, ενώ έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θα στοχεύσει κατά των δυνάμεων της κουρδικής πολιτοφυλακής στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
ΧΡΗΜΑ
Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις - Έρευνα προτείνει πρακτικές ασφαλείας
18:58
ΚΟΣΜΟΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΕΙΛΗ» ΤΡΑΜΠ: Γροιλανδία: Η «αμηχανία» του ΝΑΤΟ, η προειδοποίηση των Βρυξελλών και το κρίσιμο ραντεβού στις ΗΠΑ
18:49
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Τρεις πρώην επικεφαλής της Fed καταγγέλλουν την προκαταρκτική έρευνα κατά Πάουελ
18:40
ΚΟΣΜΟΣ
Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Τραμπ - Σέινμπαουμ: «Είχαμε μία καλή συζήτηση»
18:31
ΚΟΣΜΟΣ