ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με την κόρη του ιδιοκτήτη της Λέστερ - Πληροφορίες λένε ότι δεν βρισκόταν στο ελικόπτερο

Θρίλερ με την κόρη του ιδιοκτήτη της Λέστερ - Πληροφορίες λένε ότι δεν βρισκόταν στο ελικόπτερο
REUTERS/Andrew Yates

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα από την τραγωδία στο Λέστερ, όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο του προέδρου της ομάδας της Πρέμιερ, στο οποίο φέρεται να επέβαιναν ο ίδιος, δύο πιλότοι, αλλά και δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, ο ιδιοκτήτης των «Αλεπούδων», Βιχάι Σριβανταναπράμπα και άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου έξω από το King Power Stadium, είναι νεκροί.

Αρχικά, τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο ελικόπτερο επέβαινε και η κόρη του Ταϊλανδού αφεντικού των «Αλεπούδων», ωστόσο στη συνέχεια πηγές της Λέστερ Σίτι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν ανάμεσα τα θύματα.

Η αστυνομία του Λέστερσαϊρ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πάντως ότι συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να υπάρξει νέα ενημέρωση για την συντριβή.

«Κατανοούμε ότι πολλοί περιμένουν μία νέα ενημέρωση για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο King Power Stadium χθες τη νύχτα. Εργαζόμαστε με έναν αριθμό υπηρεσιών για να ενημερώσουμε εκ νέου το κοινό και τον Τύπο. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας και τα μηνύματα υποστήριξης», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης της Λέστερ είναι νεκρός, ωστόσο οι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να τον θρηνούν, πηγαίνοντας έξω από το γήπεδο για να αφήσουν λουλούδια και αντικείμενα στη μνήμη του.

Βρετανός δημοσιογράφος ανέφερε από την πλευρά του ότι το ελικόπτερο άρχισε να στριφογυρίζει λίγο πριν πέσει στο έδαφος και ότι ο πιλότος έκανε «ηρωικές» προσπάθειες για το «ρίξει» μακριά από κατοικημένη περιοχή, ώστε να μην υπάρξουν και περαιτέρω θύματα.

Τον ήχο της συντριβής του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα άκουσαν οι παριστάμενοι σε τηλεοπτικό στούντιο για μια εκπομπή που γυριζόταν στο στάδιο King Power, λίγο μετά την ισοπαλία της Λέστερ με την Γουέστ Χαμ.

Ενώ μιλούν για τον αγώνα, ακούγεται ένας έντονος ήχος, ο οποίος προέρχεται από τη συντριβή του ελικοπτέρου κοντά στο γήπεδο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ (1-1). Το ελικόπτερο του Ταϊλανδού απογειώθηκε, όπως κάθε φορά, από το «King Power Stadium» και, λίγα λεπτά μετά, κατέπεσε εκτός γηπέδου και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ το γήπεδο εκκενώθηκε και η αποστολή της Γουέστ Χαμ αποχώρησε.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ασαφή. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε κάποιου είδους βλάβη στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με έναν φίλαθλο που επικαλείται το BBC «ο ουραίος έλικας δεν λειτουργούσε σωστά και στροβιλιζόταν ανεξέλεγκτα».

Όπως δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ο φωτογράφος Ράιαν Μπράουν ο οποίος κάλυπτε τον αγώνα «ο κινητήρας σταμάτησε. Γύρισα να δω και έκανε έναν αλλόκοτο θόρυβο, σαν να τρίζει. Κι έπειτα, το ελικόπτερο σταμάτησε. Γύρισα και στροβιλιζόταν εκτός ελέγχου. Μετά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος και ακολούθησε μία τεράστια φλόγα».

«Είδα τον Κάσπερ Σμάιχελ να τρέχει πρώτος από το στάδιο κι έπειτα πλήθη από ανθρώπους της ασφάλειας και του γηπέδου. Βρισκόμουν έξω από τη μία πλευρά και το ελικόπτερο συνετρίβη στην άλλη», αναφέρει άλλος ένας φίλαθλος που μόλις είχε βγει από το γήπεδο.

Ποιος ήταν ο Βιχάι Σριβανταναπράμπα

Γεννημένος στην Μπανγκόκ το 1958, ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, ήταν ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη.

Ιδρυτής της εταιρείας King Power International εξαγόρασε τη Λέστερ το 2010 έναντι 39 εκατομμυρίων λιρών.

Λίγα χρόνια μετά, το 2016, η ομάδα κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί της Premier League και να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Ενώ ένα χρόνο αργότερο έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ