Εκλογές Βραζιλία: «Μαζί θα αλλάξουμε το πεπρωμένο» της χώρας δηλώνει ο Μπολσονάρου
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, αρνείται πως εγείρει απειλή για τη βραζιλιάνικη δημοκρατία και υπόσχεται ότι θα είναι «σκλάβος του Συντάγματος», ενώ παράλληλα τονίζει ότι θα ασκήσει την εξουσία επιδεικνύοντας πυγμή και όχι «αυταρχισμό».
«Θα αλλάξουμε μαζί το πεπρωμένο της Βραζιλίας», ανέφερε το βράδυ της Κυριακής (28/10) στο πρώτο μήνυμά του μέσω Facebook, μετά την αναγγελία της νίκης του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
«Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να ερωτοτροπούμε με τον σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό, τον λαϊκισμό της αριστεράς», πρόσθεσε, σε πολεμικό τόνο.
Λίγο αργότερα, υποσχέθηκε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι η κυβέρνησή του θα «υπερασπιστεί το Σύνταγμα, τη δημοκρατία, την ελευθερία».
«Αυτή δεν είναι ούτε η υπόσχεση ενός κόμματος, ούτε μια κενή υπόσχεση ενός άνδρα, είναι ένας όρκος ενώπιον του θεού», πρόσθεσε ο Μπολσονάρου.
Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του ISIS στη Συρία
10:21
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Αλεξανδρούπολη - Ζημιές σε καταστήματα και αεροδρόμιο
10:14
Πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Τι λέει για Βενεζουέλα, Παιδεία, λαϊκές αγορές
10:10
Πού να ταξιδέψετε το 2026: Από την Αυστραλία μέχρι τη Χιλή, 20 προορισμοί που ξεχωρίζουν
09:59