πΓΔΜ: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος Ιβάνοφ για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών
Με αφορμή δύο ανώνυμες καταγγελίες, ξεκίνησε σήμερα ο δημόσιος κατήγορος της πΓΔΜ προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA ο ίδιος αρνήθηκε να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει και τη μη υπογραφή εκ μέρους του κ. Ιβάνοφ της νομοθεσίας που αφορά στα γλωσσικά ζητήματα.
«Για τον σκοπό αυτό, ζητήθηκαν ήδη στοιχεία και πληροφορίες από τη Ολομέλεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και το Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για το πότε ελήφθησαν οι αποφάσεις στο νομοθετικό σώμα και για ποιους λόγους δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δημοσίου κατηγόρου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ είχε αναπέμψει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και μάλιστα δύο φορές.
Εξάλλου, ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν είχε υπογράψει και το διάταγμα για την αλβανική γλώσσα με αποτέλεσμα και οι δύο κυβερνητικές πρωτοβουλίες να μην δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γείτονος, παρότι έχουν υπερψηφιστεί από τους Σκοπιανούς βουλευτές.
Οι προϋποθέσεις για την τριπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς στην περιφέρεια
02:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ η πλατφόρμα την Κυριακή
01:00
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
00:30
Σύλληψη πρώην αστυνομικού στην Πάτρα για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών - Χειροπέδες και στον γιο του
23:59