ΚΟΣΜΟΣ

«Όσα μπορώ επιτέλους να σας πω»: Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ μιλά για την «προδοσία» του Ολάντ

«Όσα μπορώ επιτέλους να σας πω»: Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ μιλά για την «προδοσία» του Ολάντ
EPA/BIRGIR THOR HARDARSON

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Όσα μπορώ επιτέλους να σας πω», στο οποίο μιλά μεταξύ άλλων για την «προδοσία» από τον πρώην Γάλλο πρόεδρο ενώ ασκεί και κριτική στον Εμανουέλ Μακρόν. 

Αναφερόμενη στην απιστία του Ολάντ και την σχέση του με την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, γράφει ότι «προδόθηκε βίαια από μια γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη» και ότι «η αγριότητα της διπλής σχέσης την καταρράκωσε».

«Έκανα πολύ καιρό για να θεραπεύσω τις πληγές μου και να χειραφετηθώ από αυτή την υπόθεση, καθώς και να στραφώ σε ένα άλλο μέλλον. Γι’αυτό και αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε να ξαναζήσουμε μαζί», αναφέρει.

«Θα έπρεπε να είχα βάλει αμέσως τέλος σε αυτή την ιστορία και να χωρίσω», συμπληρώνει.

17954843

EPA/IAN LANGSDON

«Κατά ειρωνικό τρόπο, η Τριερβελέρ είχε την ίδια μοίρα με μένα λίγα χρόνια μετά. Ο Ολάντ την πρόδωσε για μία γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη», πρόσθεσε αναφερόμενη στην τελευταία σχέση του, με την ηθοποιό Ζουλί Γκιγιέ.

Εκτός των προσωπικών, η Ρουαγιάλ κάνει αναφέρεται και στην πολιτική που άσκησε ο Ολάντ λέγοντας χαρακτηριστικά για το νόμο για τα εργασιακά πως «ήταν μια απίστευτη ταλαιπωρία με μηδενικό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στον νυν Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν λέει πως αρχικά τον συμπάθησε και βρήκε «σεβαστό το γεγονός πως είχε τολμήσει να παντρευτεί μια γυναίκα είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του», ενώ συμφωνεί μαζί του σε αρκετά θέματα.

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως εκείνη είχε προτείνει, σαν αστείο, στον Ολάντ να ορίσει πρωθυπουργό τον Εμανουέλ Μακρόν. «Η τετράδα των ιστορικών στελεχών γύρω από τον Ολάντ δεν τον άφησαν», αποκαλύπτει σημειώνοντας πως χαρακτήριζαν τον Μακρόν «ανυπάκουο» και «ανεξέλεγκτο».

ce que je peux enfin dire

Στη συνέχεια αναφέρεται στον εγωκεντρισμό του Μακρόν από την στιγμή που έγινε πρόεδρος, κάτι που δεν της αρέσει καθόλου.

Όπως γράφει στο βιβλίο της, ο Μακρόν πάσχει από «αυταρχισμό» και κάνει πολλά λάθη στην άσκηση εξουσίας, ενώ έχει στυλ του τύπου «εγώ είμαι ο Δίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ