ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Εχθρός του λαού» τα ΜΜΕ για το ένα τρίτο των Αμερικανών

Τραμπ: «Εχθρός του λαού» τα ΜΜΕ για το ένα τρίτο των Αμερικανών
REUTERS

Επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως το ένα τρίτο των Αμερικανών τα θεωρεί «εχθρό του λαού».

Σε ομιλία του στη Φλόριντα, ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας, ο Τραμπ κατήγγειλε τη στάση των ΜΜΕ, σημειώνοντας πως έχει «καταδικάσει σθεναρά το μίσος και τη μισαλλοδοξία», αλλά αυτό δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ.

«Έχουμε καταδικάσει σθεναρά το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την προκατάληψη σε όλες τις μορφές τους», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του, και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι αποκρύπτουν την αλήθεια.

«Και γι’ αυτόν τον λόγο το 33% των πολιτών αυτής της χώρας θεωρεί πως τα fake news είναι στην πραγματικότητα – και θλίβομαι που το λέω – ο εχθρός του λαού».

Ο Τραμπ καταγγέλλει τις λανθασμένες, όπως αναφέρει, πρακτικές των ΜΜΕ από την αρχή της θητείας του, τονίζοντας πως παραποιούν το έργο της διακυβέρνησής του.

Τον περασμένο Ιούλιο ο εκδότης των New York Times τον παρακίνησε να σταματήσει να αποκαλεί τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού», τονίζοντας πως αυτό «οδηγεί στη βία» κατά των ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ