Ιταλία: Στους 17 οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία
Μετά τους 13 νεκρούς της περασμένης Τρίτης, άλλοι 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας στις βόρειες περιφέρεις της Ιταλίας Βάλε Ντ΄Αόστα και Τρεντίνο.
Ειδικότερα, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας πτώσης δέντρου πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ενώ ένας ηλικιωμένος 81 ετών, έπεσε από την στέγη του σπιτιού του, ενώ προσπαθούσε να την επισκευάσει.
Μέχρι το Σάββατο, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα συνεχίσει να πλήττει την Σικελία, την περιφέρεια Λάτσιο με πρωτεύουσα την Ρώμη, την Τοσκάνη, την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και το Πεδεμόντιο, με κύρια πόλη το Τορίνο.
Η περιφέρεια του Λατίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας πόλης Μπελούνο, εξαιτίας της νεροποντής, εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση.
Στο Παλέρμο της Σικελίας οι πυροσβέστες προσπαθούν να βοηθήσουν δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων, δεν καταφέρνουν να βγουν από ανισόπεδες γέφυρες.
Τραμπ για τους πυροβολισμούς: «Στην αρχή νόμισα ότι είχε πέσει ένας δίσκος στο πάτωμα» (vid)
12:06
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση στις αιτήσεις μέχρι αύριο, λέει η διοικήτρια ΔΥΠΑ - Όλα τα ΑΦΜ σήμερα
11:57
Κάγια Κάλας για πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία»
11:42
Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις
11:41