Μπαρνιέ για Brexit: Καμία συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ διέψευσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με την οποία θα δίνεται στις βρετανικές εταιρείες πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ και μετά το διαζύγιο.
«Παραπλανητικά ρεπορτάζ για το Brexit και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος διαπραγματευτής. «Υπενθύμιση: η ΕΕ μπορεί να χορηγεί και να ανακαλεί αυτόνομα την ισοδυναμία (σ.σ. την πρόσβαση) σε ορισμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Όπως και με τρίτες χώρες, η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε στενό διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο, σεβόμενη απολύτως την αυτονομία των δύο πλευρών», συνέχισε.
Αφορμή για την διάψευση είναι δημοσίευμα της εφημερίδας Times που ανέφερε ότι επιτεύχθηκε μια προσωρινή συμφωνία που καλύπτει όλες τις διαστάσεις μιας μελλοντικής εταιρικής σχέσης ως προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χαρακτήρισε «εικασίες» τις πληροφορίες αυτές ενώ ο υπουργός Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα».
Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην ατζέντα της πρώτης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+, μετά την αποχώρηση των ΗΑΕ
09:50
ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Γερμανία: «Προβλέψιμη» η απόφαση για αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ - Οι νέες προκλήσεις ασφαλείας για την Ευρώπη
09:41
Renault Austral / Renault Rafale: SUV χρηστικότητα, απογειωμένη εμπειρία οδήγησης
09:38
Hotel news: Τρία εντυπωσιακά νέα resorts ανοίγουν τις πόρτες τους σε Ρόδο, Κρήτη και Πάρο
09:30