ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Κατσίφα: Για ενημέρωση εκλήθη από τις εισαγγελικές Αρχές των Τιράνων ο πατέρας του ομογενούς

Υπόθεση Κατσίφα: Για ενημέρωση εκλήθη από τις εισαγγελικές Αρχές των Τιράνων ο πατέρας του ομογενούς
Facebook

Κλήση από τις εισαγγελικές Αρχές των Τιράνων έλαβε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του 35χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές κάλεσαν τον πατέρα του ομογενούς για ενημέρωση και προκειμένου να υποβάλει ο ίδιος αίτημα για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αλβανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγές της Εισαγγελίας Τιράνων, μεταδίδουν επίσης ότι υπάρχει νέο βίντεο, το οποίο πιστοποιεί ότι ο 35χρονος είχε «επιθετικές διαθέσεις».

Όπως τονίζουν οι εν λόγω πηγές, κατά τον έλεγχο του οπτικοακουστικού υλικού που παρέδωσε η RENEA (σ.σ. οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας) ο 35χρονος «όχι μόνο αρνήθηκε να παραδοθεί» αλλά «έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA, πυροβολώντας τους με καλάσνικοφ».

Μέχρι στιγμής, το βίντεο αυτό δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσήλθε το μεσημέρι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ό,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές Αρχές αρμοδιότητα γι’ αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Ναυρίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ