ΚΟΣΜΟΣ

Η Χέδερ Νάουερτ κορυφαία επιλογή του Τραμπ για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η Χέδερ Νάουερτ κορυφαία επιλογή του Τραμπ για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
Brendan Smialowski/Pool via REUTERS

Στην Χέδερ Νάουερτ, Εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσφέρει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ανώτερος αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής πάντως το κατά πόσο η Nάουερτ έχει αποδεχθεί την πρόταση του Αμερικανού προέδρου.

Πρόσθετες πηγές του τηλεοπτικού δικτύου επιβεβαιώνουν ότι η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Ντόναλτ Τραμπ συναντήθηκαν από την Δευτέρα προκειμένου να ζητήσουν για το ζήτημα αυτό.

Ο ίδιος ο Τραμπ πάντως είχε δηλώσει πως θα προτιμούσε να επιλέξει μια γυναίκα για να αναλάβει το αξίωμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νεβάδα, ο Τραμπ διευκρίνισε ότι έχει ήδη πάρει συνεντεύξεις από δύο άνδρες και τρεις γυναίκες στο πλαίσιο της διαδικασίας για την επιλογή του προσώπου που θα διαδεχθεί τη Νίκι Χέιλι. «Θα διαλέξω το καλύτερο άτομο», πρόσθεσε.

Η Χέιλι, που παραμένει στο αξίωμα -το οποίο είναι ισότιμο με εκείνο του υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση- ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα εγκαταλείψει τον ΟΗΕ στα τέλη της χρονιάς.

«Θα επιλέξουμε κάποιο πρόσωπο πολύ σύντομα», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ