ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Ισως να περάσει και το 2016 χωρίς λύση στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Ισως να περάσει και το 2016 χωρίς λύση στο Κυπριακό
Η εκλογή Ακιντζί έδωσε μια δυναμική στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με το Νίκο Αναστασιάδη. Sasha Mordovets/Getty Images/Ideal Images

Αφού απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον ερχόμενο Μάρτιο για το Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην βρεθεί οριστική λύση ούτε μέσα στο 2016.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, η οποία θα δημοσιευτεί την Κυριακή, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Μπορεί να περάσει και το 2016 και να μην υπάρξει λύση. Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευθεί η άλλη πλευρά και γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις που δεν θα αφήνουν νικητές και ηττημένους».

Ο Νίκος Αναστασιάδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά στο σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτήρισε δοτό και ανέφερε ότι κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού.

«Έχω δηλώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψω ένα σχέδιο το οποίο θα θεωρώ απαράδεκτο, αντί να αναλάβω την ευθύνη να το δεχθώ ή να το απορρίψω, να το θέσω ενώπιον του λαού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εκλογή Ακιντζί, υποστήριξε ότι έδωσε μια δυναμική, καθώς ήταν πάντα ταγμένος υπέρ της εξεύρεσης λύσης, ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αυτό από μόνο του δεν αρκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ