Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - πΓΔΜ: Συμφωνία για διαγραφή «ιστορικών αναφορών» στα βιβλία
Η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε από κοινού η ΜΔΕΕ να εργαστεί για τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η συνάντηση, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα σύμφωνα με το πνεύμα και τις αρχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα δύο μέρη υιοθέτησαν τους κανόνες διαδικασίας της ΜΔΕΕ και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων.
CULTURE
Από το YouTube στη μεγάλη οθόνη: Το «Backrooms» της A24 αποκαλύπτει το πρώτο του «φρικτό» trailer
12:23
ΧΡΗΜΑ
Ψηφιακή ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ΑμεΑ - Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα
12:12
ΕΛΛΑΔΑ
Στα χέρια των αρχών οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο: Είχε βάλει διπλή ταρίφα 56 φορές
12:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αυτοψία, η ασφάλεια και τα μηνύματα στη βάση της ΝΔ
12:04
ΕΛΛΑΔΑ